
Міцелій грибів Глива (вешенка) колумбійська 12 штук Гавриш
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Міцелій грибів Глива (вешенка) колумбійська 12 штук Гавриш
Рідкісний вигляд, відрізняється від глива звичайного синюватого забарвленням капелюшка. Щільна ніжка, висотою 1 – 4 см, до основи звужується. Капелюшок діаметром 3 - 10 см, пофарбований різними відтінками - від синьо-рожевого до фіолетового. Ніжна і м'ясиста м'якоть має приємний грибний аромат і смак. Глива придатна для висаджування у відкритий грунт і в закритих приміщеннях (у діжках на балконі).
Використовують для приготування різних страв, а також для заготівлі на зиму – у маринованому та сушеному вигляді.
Глива Колумбійська цінна речовинами, що містяться в ній необхідними організму людини (білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни), що робить її придатною для дієтичного харчування. Відрізняється низькою калорійністю, але навіть у малій кількості викликає відчуття ситості. Регулярне вживання гливи сприяє зниженню рівня холестерину та ризику ракових захворювань.
Посадка: квітень – вересень у відкритий ґрунт, протягом усього року – у приміщенні. Як деревну основу використовують свіжу, вологу колоду листяних порід з корою без гілок і ознак гнилі. Суху деревину можна замочити у питній воді на 2 – 3 дня. Коли колода просочиться, а надлишок води випарується, його поміщають у тепле приміщення, що провітрюється, на кілька днів.
Схема посадки: у колоді в шаховому порядку просвердлюють отвори діаметром 0,8 см та довжиною 4 см на відстані близько 10 см один від одного.
Потім вставляють грибні палички в отвори до упору і обертають колоду поліетиленовою плівкою, зробивши невеликі отвори для доступу повітря. Поміщають колоду в темне вологе приміщення для обростання міцелієм. При 20 ° С колода обростає 2 місяці, при 25 ° С - 1,5 місяці. При температурі вище 40 ° С міцелій може загинути. Колоди зарості, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцелій. У затіненому та захищеному від вітру місці викопують лунку глибиною 10 - 15 см у саду або в діжці із землею, дно зволожують
Оброслу грибницею колоду закопують вертикально одним кінцем на глибину до 1/3 - 1/2 довжини і обсипають ґрунт навколо колоди деревною золою (для боротьби з равликами). Оптимальна температура освіти плодових тіл – від 20 до 28 °З. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня із розрахунку 5 л на 1 м2.
Догляд: пізньої осені колоду присипають листям і залишають зимувати. З наступної весни закладку регулярно зволожують, спочатку 1 раз на тиждень, а під час фази дозрівання щодня. Полив припиняти не рекомендується, тому що глива буде рости тільки в сиру погоду.
Збирання врожаю: перший – через 3 місяці на м'якій деревині (тополя, береза, верба), через 5 – на твердій (бук, клен, горобина).
Плодоносить хвилеподібно – на м'якій деревині до 3 – 4 років, на твердій – 5 – 7 років. Урожайність становить від 20 до 50% від ваги колоди.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Гливи |
- Ціна: 60 ₴