
Міцеля грибів Шампіньйон Бразильський 15 мл Гавріш
Міцеля грибів Шампіньйон Бразильський 15 мл Гавріш
Їстівний гриб з унікальними лікувальними властивостями. Має чітко окреслені протиракові властивості, допомагає відновити організм після приймання сильнодейсових лікарських препаратів, використовується під час лікування травної системи, нирок і печінки. Капелюх спочатку циліндричної або ущільнено-конічної форми, пізніше опукло-розпростіраючи, діаметром 6-13 см, покритий лусочками. Ніжка довга (6-12 см), тонка, біла. У молодих шампіньйонів краї капелюшки з'єднані з ніжкою суцільним білим покривалом, яке пізніше відривається, утворюючи на ніжці суцільне кругле кільце. М'якоть білова, м'яка, з приємним ароматом мигдалю або анісу. Шампіньйони сушать, заморожують, готують ароматні супи, гарніри та соуси.
Поради щодо розведення: Вирощують цілий рік у темних вентильованих приміщеннях. Для приготування субстрату рекомендується змішати 4 л ґрунту для квітів, 2 л кінського гною, 150 г крейди, 100 г гіпсу, 100 г суперфосфату калію, 50 г аміакової селітри та залити розчином води з негашеною вапном (на 0,8 л води 10 г негашеної вапна). Субстрат залишають на три дні, щодня перемішуючи шари. Упродовж цього часу відбувається процес стерилізації, про що свідчить нагрівання ґрунтосмеса. Коли температура субстрату стабілізується на позначці +25 °C (на 3-й день), він готовий до використання. Цей об'єм розрахований на 1 пачку міцелію.
Вирощування та догляд:
1. Готовий субстрат акуратно змішують із міцелієм грибів і розподіляють по дну контейнера (ялиця або пластикового мішка). Оптимальний шар субстрату 5-8 см. Акуратно поливають (під час стиснення субстрату на долоні має залишатися мокрий слід) і накривають плівкою, у якій проробляють викрутення для доступу повітря. Постійно підтримують температуру 22-24 °C.
2. Упродовж 35 днів відбувається обростання субстрату міцелієм. У міру потреби субстрат зволожують із розпилювача.
3. Коли на поверхні субстрату з'являться білі, павутинисті нитки, його присипають покривною сумішшю з ґрунту та крейди (9:1) завтовшки 2 см і знову накривають плівкою. Через 5 днів плівку знімають і знижують температуру до 14-17 °C.
4. Упродовж наступного місяця субстрат постійно зволожують із розпилювача, так, щоб волога залишалася на покривному ґрунті.
Плодоношення: Через 2,5 місяця після висаджування з'являться перші гриби. Після кожного збирання врожаю рекомендується дати субстрату «відподохнути» (полірувати та підвищити температуру до +24 °C), через тиждень знизити температуру до +16 °C і в разі постійного поливання плодоніщення почнеться заново. Плодоносить хвилями упродовж 6 місяців. Урожайність: До 1 кг з одного контейнера за весь період вирощування. Склад: міцелій грибів "Шампіньйон білий" у субстраті. Незакритий пакет зберігати в сухому прохолодному місці, можливо, в холодильнику за позитивної температури.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Печериці |
- Ціна: 60 ₴