
Міцеля грибів Вершенька звичайна 12 штук Гавріш
Міцеля грибів Вершенька звичайна 12 штук Гавріш
Містить усі необхідні організму людини речовини: білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни. Має низьку калорійність, але навіть у невеликій кількості викликає відчуття ситості. Регулярне вживання вешенки сприяє зниженню рівня холестерину та ризику ракових захворювань. Капелюх діаметром 3-10 см, сірий, бурий, фіолетово- або синявато-коричневий. Ніжка 1-4 см заввишки, біла, щільна, до основи звужується. М'якоть біла, м'ясиста, з приємним грибним запахом і смаком. Використовують для приготування супів, пирогів, смаження й тушкування, а також заготовляють на зиму (сушат, соят, маринують).
Поради щодо розведення: Вирощують як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях за температури від 10 до 27 °C. Сприятливий час для висаджування грибів на деревну основу в природних умовах — квітень-іюнь або серпень-сентенфектор, у приміщенні — упродовж усього року. Як деревна основа використовують свіже (1 місяць після зрубки), вологе (вологість мінімум 50-60%) колоди листяних порід (бук, тополя, береза, верба, клен, горобина та плодові дерева) без ознак гнилі, з корою й без гілок. Якщо деревина суха її замочують у воді на 2-3 дні, надлишку води дають стекти. Просочену деревину поміщають у тепле, провітрюване приміщення на кілька днів.
Посадка: квітень — червень/август — вересень у відкритий ґрунт, упродовж усього року — у приміщенні. Як деревна основа використовують свіжу, вологу колоду листяних порід із корою без гілок і ознак гнилі. Суху деревину можна замочити у воді на 2-3 дні. Коли колода просочиться, а надлишок води випаровується, його поміщають у тепле провітрюване приміщення на кілька днів.
Схема посадки: в бревні в шаховому порядку просвердлюють отвори діаметром 0,8 см і завдовжки 4 см на відстані приблизно 10 см один від одного. Потім вставляють грибні палички в отвори до упору та обгортають багон поліетиленовою плівкою, зробивши невеликі отвори для доступу повітря. Поміщають колоду в темне вологе приміщення для обростання міцелієм. За 20 °C колода обростає 2-3 місяці, за 10 °C — 3-4 місяці. За температури вище 34 °C міцелей може загубитися. Бревна зарослі, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцель. У затіненому та захищеному від вітру місці викачують лунку завглибшки 10-125 см у саду або в кадку з землею, дно зволожують. Оброслі грибницею колода закопуються вертикально одним кінцем на глибину до 1/3 — 1/2 довжини й обсипають ґрунт навколо колоди деревною золою (для боротьби з равликами). Оптимальна температура для утворення плодових тіл — від 15 до 25 °C. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня з розрахунку 5 л на 1 м2.
Догляд: пізньої осені колода присипає листям і залишає зимувати. З наступної весни закладку регулярно зволожують, спочатку 1 раз на тиждень, а під час фази дозрівання — щодня. Полив припиняти не рекомендується, тому що вежочка ростиме тільки в сиру погоду.
Збирання врожаю: — перший — за 6 місяців на м'якій деревині (топіль, береза, верба), через 12 — на твердому (бук, клен, горобина). Плодоносить хвилеподібно — на м'якій деревині до 3-4 років, на твердій — 5-7 років. Урожайність становить від 20 до 50% від ваги колоди.
Вирощування у відкритому ґрунті:
Перший урожай під час вирощування на м'якій деревині (топіль, береза, верба) через 6 місяців, на твердій (бук, клен, горобина) — 12 місяців. Бревна зарослі, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцель. II етап — 1. У затіненому та захищеному від вітру місці в саду викачують лунку завглибшки 10-15 см, дно лунки зволожують. Вирощують як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях за температури від 10 до 30 °C. Оптимальна температура для утворення плодових тіл — від 15 до 25 °C. 3. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня з розрахунку 5 л на 1 м?. Пізня восени колода присипає листям і залишає зимувати. 4. З наступної весни закладку регулярно зволожують, спочатку 1 раз на тиждень, а під час фази дозрівання — щодня. Використовують для приготування супів, пирогів, смаження й тушкування, а також заготовляють на зиму (сушат, соят, маринують). Капелюх діаметром 3-10 см, різних відтінків від синьо-рожевого до фіолетового. Ніжка 1-4 см заввишки, щільна, до основи звужується. Регулярне вживання вешенки сприяє зниженню рівня холестерину та ризику ракових захворювань. М'якоть ніжна, м'ясиста, з приємним грибним ароматом і смаком. За температури 20 °C колода обростає 2-3 місяці, за температури 10 °C — 3-4 місяці. Якщо деревина суха її замочують у воді на 2-3 дні, надлишку води дають стекти. Як деревна основа використовують свіже (1 місяць після зрубки), вологе (воложеність мінімум 50-60%) колоди листяних порід (бук, граб, вільха, осіна, клен, береза, сокира, верба, каштан, дуб) без ознак гнилі, з корою й без гілок. Плодоносіння хвилями, до 3-4 років на м'якій деревині, 5-7 років на твердій. Урожайність: Від 20 до 50% від ваги колоди.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Гливи |
- Ціна: 60 ₴