
Міцеля грибів Масляна Подовжений 15 мл Гавріш
Міцеля грибів Масляна Подовжений 15 мл Гавріш
Маслянок — один із найпоширеніших їстівних грибів середньої смуги. Свою назву дістав через покритий олійною плівкою капелюшок. Ніжка завдовжки 3-8 см, циліндрична, золотисто-жовта або буровата, має біле плівчасте кільце, яке з віком гриба коричневе та зникає. Капелюх діаметром 3-10 см, від темно-коричневого, цегляно-червоного, жовто-червоного кольору до світліших відтінків, має оліїстий блиск. М'якоть грибів біла або жовтувата, має приємний грибний і хвойний запах. Вживають у смаженому, вареному, маринованому вигляді. Використовують для сушіння та заморожування. Перед вживанням олії відварюють і очищають капелюшки від плівок.
Поради щодо розведення: Розбивати грибну плантацію рекомендується з травня до серпня. На ділянці мають рости дерева хвойних порід (сосна, ялина, листя), бажано молоді. Як компост для вирощування використовують суміш ґрунту для кімнатних рослин із високим вмістом торфу з тирсою хвойних дерев у пропорції 1:1.
Вирощування та догляд:
1. Навколо дула обраного дерева викопують 3 лунки діаметром 10-15 см і завглибшки 20 см.
2. Лунки до половини глибини наповнюють компостом, потім розкладають шматочки міцелію, з розрахунку 1/3 пакета на 1 лунку. Засипають компостом до рівня землі та щільно утрамбовують.
3. Лунки прикривають шаром моху, листового опаду або гілок.
4. Плантацію обережно поливають — по відра води навколо кожної лунки.
5. На приживленні грибниці добре позначається внесення підживлення як розчин цукру (10 г на 10 літрів води).
6. Влітку, якщо немає опадів, необхідно переодиш зволожувати плантацію.
Плодоношення: Через рік після посіву, за сприятливих умов, під деревом з'являються перші гриби. Штучно підсіяна грибниця плодоносить 3-5 років. Урожайність: За один рік під одним деревом можна зібрати 6-17 шт. Незакритий пакет зберігати в сухому прохолодному місці, можливо, в холодильнику за позитивної температури.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
- Ціна: 70 ₴