
Міцеля грибів Опонок Японський 12 шт Гавріш
Міцеля грибів Опоненок Японський 12 шт. Гавріш
Один із найпопулярніших грибів японської кухні. Містить цілющі речовини, що пригнічують розвиток стафілококу. Капелюх діаметром 3-8 см, оранжево-коричневий, напівсферичний із плоскою верхівкою. Зовнішній бік капелюшки покритий блискучою слизовою здатністю походження — густою й рясною в молодих грибів, а в дорослих грибів водянистою й менш рясною. Ніжка завдовжки 5 см, тонка. Фоліота натяко зручний у приготуванні та є чудовим складником меню справжніх гурманів. Масляниста плівка в процесі приготування зникає і гриб набуває хрусткості та приємного пряно-грибного смаку.
Поради щодо розведення: Вирощують як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях за температури від 10 до 27 °C. Сприятливий час для висаджування грибів на деревну основу в природних умовах — у квітні — англійці або грудні, у приміщенні — упродовж усього року. Як деревна основа використовують несвіже (1 місяць після рубання), вологе (воложеність мінімум 50-60%) колоди листяних порід (бук, граб, вільха, осіна, клен, береза, сокира, верба, каштан, дуб) без ознак гнилі, з корою й без гілок, діаметром 20-50 см завдовжки 30-50 см. Якщо деревина суха її замочують у воді на 2-3 дні, вибої води дають стекти. Просочену деревину поміщають у тепле, провітрюване приміщення на кілька днів.
Вирощування та догляд:
І етап
1. У підготовленому бревні просвердлюють отвори діаметром 0,8 см і завдовжки 4 см у шаховому порядку на відстані приблизно 10 см один від одного.
2. Вставляють грибні палички в отвори до упору (операцію роблять у стерильних рукавичках або продезінфекційними спиртом руками).
3. Обертають колоду поліетиленовою плівкою, зробивши невеликі отвори для доступу повітря.
4. Поміщають колоду в темне вологе приміщення і залишають обростати міцелем. За температури 20°С бра обігріває 3-4 місяці, за температури 10°С — 5-6 місяців. За температури вище 34°С міцелей може загубитися. Бревна зарослі, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцель.
II етап
1. У затіненому та захищеному від вітру місці в саду викачують лунку завглибшки 10-15 см, дно лунки зволожують. Можна вирощувати на балконі, посадивши колода після обросту міцелем у кадку з землею.
2. грибниця, що обростає, закочують горизонтально в землю на 1/2 товщини. Обсипають ґрунт навколо колоди деревною зоною (для боротьби з равликами). Оптимальна температура для утворення плодових тіл — від 10 до 15 °C.
3. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня з розрахунку 5 л на 1 м2. Пізня восени колода присипає листям і залишає зимувати.
4. З наступної весни закладку регулярно зволожують у міру потреби.
Плодоношення: Перший урожай під час вирощування на м'якій деревині (береза, тополя, верба, липа) через 5 місяців, на твердому (бук, дуб, ясен, клен) — за 9 місяців. Плодоносіння хвилями до 5 років на м'якій деревині, до 8 років на твердій. Урожайність: Від 20 до 50% від ваги колоди. Склад: Міцелій грибів "Опінок японський (Фоліота натяком)" на деревних паличках. Незакритий пакет зберігати в сухому прохолодному місці, можливо, в холодильнику за позитивної температури.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Опеньок літній |
- Ціна: 60 ₴