Міцеля грибів Вершенка індійська (пульмінарис) 12 штук Гавріш
Міцеля грибів Вершенка індійська (пульмінарис) 12 штук Гавріш
Найпоширеніший у природі вид вештування. Дуже схожа за зовнішнім виглядом, смаковими та поживними властивостями на вішнку, звичайну. Капелюх діаметром 5-20 см, сірувато-білого або сірувато-коричневого кольору, опуклий (у молодих грибів), потім стає плоским. Ніжка коротша, ніж у вішнки звичайного, прикріплена до капелюшки несиметрично. М'якоть ніжна, м'ясиста, з приємним смаком і ароматом. Використовують для приготування супів, пирогів, смаження й тушкування, а також заготовляють на зиму (сушат, соят, маринують). Поради щодо розведення: Вирощують як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях за температури від 10 до 30 °C. Сприятливий час для висаджування грибів на деревну основу в природних умовах — з квітня до червня або з серпня до вересня, у приміщенні — упродовж усього року. Як деревна основа використовують свіже (1 місяць після зрубки), вологе (воложеність мінімум 50-60%) колоди листяних порід (бук, граб, вільха, осіна, клен, береза, сокира, верба, каштан, дуб) без ознак гнилі, з корою й без гілок. Якщо деревина суха, її замочують у воді на 2-3 дні, надлишок води дають стекти. Просочену деревину поміщають у тепле, провітрюване приміщення на кілька днів.Вирощування та догляд: I етап — 1. У підготовленому бревні просвердлюють отвори діаметром 0,8 см і завдовжки 4 см у шаховому порядку на відстані приблизно 10 см один від одного. 2. Вставляють грибні палички в отвори до упору (операцію роблять у стерильних рукавичках або продезінфекційними спиртом руками). 3. Обертають колоду поліетиленовою плівкою, зробивши невеликі отвори для доступу повітря. 4. Поміщають колоду в темне вологе приміщення і залишають обростати міцелем. За температури 20 °C колода обростає 2-3 місяці, за температури 10 °C — 3-4 місяці. За температури вище 34 °C міцелей може загубитися. Бревна зарослі, якщо на поверхні, у місцях зараження, видно білий міцель. II етап — 1. У затіненому та захищеному від вітру місці в саду викачують лунку завглибшки 10-15 см, дно лунки зволожують. Можна вирощувати на балконі, посадивши деревину після обросту міцелем у кадку з землею. 2. грибниця бречка закопується вертикально одним кінцем на глибину до 1/3-1/2 довжини. Обсипають ґрунт навколо колоди деревною зоною (для боротьби з равликами). Оптимальна температура для утворення плодових тіл — від 15 до 25 °C 3. У суху погоду ґрунт навколо колоди поливають щотижня з розрахунку 5 л на 1 м?. Пізня восени колода присипає листям і залишає зимувати. 4. З наступної весни закладку регулярно зволожують, спочатку 1 раз на тиждень, а під час фази дозрівання — щодня. Якщо полив припинити, вежочка ростиме тільки в сиру погоду. Плодоношення: Перший урожай під час вирощування на м'якій деревині (топіль, береза, верба) — за 4 місяці, на твердому (бук, клен, горобина) — через 8 місяців. Урожайність: Від 20 до 50% від ваги колоди.Склад: Міцеля грибів "Вежа індійська" на деревних паличках. Незакритий пакет зберігати в сухому прохолодному місці, можливо, в холодильнику за позитивної температури.
Основні | |
---|---|
Виробник | Гавриш |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Вид грибів | Гливи |
- Ціна: 60 ₴