Часник озимий сорт Ірен 200 грам Україна
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Часник озимий сорт Ірен 200 грам Україна
Це високоврожайний сорт часнику озимого. Добре переносить морози. Головки великі, у кожній формується від 4 до 7 зубків. Покривна луска білого кольору з рожевим відтінком. Рослина заввишки до 120 см. Термін зберігання врожаю до 10 місяців. Урожайність – 20-22 т/га. Посадка часнику починається наприкінці вересня чи на початку листопада. До стійких заморозків має залишатися близько 3-4 тижнів, щоб часник встиг лише вкоренитися, а не прорости. Перед посадкою землю потрібно розпушити та удобрити. Головки посадити на глибину близько 15 см. Відстань між головками – 20-25 см, між рядами – 30 см.
Протягом 10 років працювали над виведенням часнику, який підходитиме для українського клімату, ґрунту та інших специфічних умов вирощування. У порівнянні з іноземними сортами, зокрема відомими французькими представниками, «Ірен» стійкіший до хвороб (особливо до тих, що притаманні регіонам нашої країни), краще зберігається і більше у вазі на 10-20%.
Особливості сорту часнику Ірен:
головки великі, білого кольору із рожевим відтінком;
формує від 4 до 7 зубків;
потенційна врожайність – 200-220 кг на сотку;
лежкість до 10 місяців.
врожай можна збирати починаючи з кінця травня-початку червня (90 днів).
Технологія висадки.
Вибір місця. Місце для посадки цибулі та часнику має бути захищеним від холодного вітру і достатньо прогріватись сонцем. Росте на будь-яких ґрунтах, але краще розвивається на пухких та дренованих.
Час посадки. Цибулю, як і часник озимий, найкраще висаджувати, коли температура грунту стійко опуститься до +5 °С і нижче (приблизно в жовтні – листопаді). В цьому випадку він добре перезимує, а з настанням тепла дасть дружні сходи.
Посадка. Грядки для посадки готуємо звичайним способом, робимо це заздалегідь. Для цибулинок діаметром 1 см глибина борозенки має бути приблизно на 4 см. Головку потрібно розділити на зубки, не очищати "догола".
Для протруювання часнику перед посадкою дезінфікуємо зубки препаратом "Максим" (2 мл на 1 л води на 1кг зубків) протягом 30 хвилин, потім зубок висаджують донцем вниз.
Висаджують у борозенки глибина загортання великих зубків близько 7 см, а дрібні поглиблюють менше. Зубки часнику висаджують з відривом 10 див друг від друга, між рядами 20-25 див.
Догляд.
Осінь. Якщо очікується холодна та безсніжна зима з настанням заморозків, замульчуйте ділянку з озимою цибулею сухим листям, лапником, сосновою хвоєю, або ж вкрийте агроволокном. Сніговою зимою (навіть при -23°C) вкривати посадки не потрібно.
Весна. Як тільки навесні почне прогріватися ґрунт, зніміть з озимої цибулі укриття, а через тиждень заберіть і мульчу.
Подальший догляд за ділянку з озимою цибулею та часником полягає в регулярних поливах, розпушуванні ґрунту, прополюванні бур'янів, а також у проведенні профілактичних або, при необхідності, лікувальних заходів для боротьби з хворобами та шкідниками. Коли стрілки часнику досягають 10 см, їх видаляють, це збільшує врожай.
Збирання врожаю проводять з другої половини травня по червень.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Часник |
Тип продукції | Посадковий |
Сорт/Гібрид | Сорт |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Білий |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 200 г |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | TOP Onion |
- Ціна: 40 ₴