

Насіння Гарбуз Мускат дее Прованс 20 грамів SeedEra
Насіння Гарбуз Мускат дее Прованс 20 грамів SeedEra
Середньостопий високоурожайний сорт мускатного гарбуза, вегетаційний період 110-115 днів, стебла потужні. Плоди гарні, вирівняні, сегментовані на рівні часточки, округло-приплюснутої форми, діаметр удвічі більший, ніж висота, масою 6-8 кг. Шкірка жовтогарячо-бежево-коричневого кольору. М'якоть товста, ароматна, містить високий відсоток цукру та сухих речовин, насічена камера маленька.
Сорт «Мускат де Прованс» високих товарних якостей, стійкий до захворювань, призначений для приготування соків і пюре. Добре зберігається в зимовий період без втрати смакових якостей. На родючих ґрунтах урожай перевищує норму.
Висівання насіння
Гарбуз — типова південнорічна рослина, яка любить тепло і навіть спеку, і не переносить заморожування. Тому, у відкритий ґрунт висівають насіння на початку червня, коли ґрунт досить погрівався, якщо температура ґрунту нижча за +15 °C, насіння гарбуза не проросте. У зонах із коротким теплим періодом вирощування гарбуза доцільне проводити через розсаду, яку можна вже на початку травня висаджувати під тимчасове укриття.
Перед посівом, для кращої схожості, потрібно замочити насіння в теплій воді до їх набухання й наклеювання. Для цього за 2-3 дні до посіву насіння опускають у теплу воду (45-50 °C) на 2-3 години, а потім замочують у вологій тканині за кімнатної температури. Замочування насіння — процес обов'язковий. Крім пришвидшення появи виходів, замочені насіння менше страждають від шкідників, тому що втрачають смак.
Щільність висівання насіння
Посадку насіння і висадку розсади проводять у лунки завглибшки 8-10 см, відстань між якими для сильноплетистих сортів не миття 1,2 м, для середньоплетистих сортів — 0,8 м, для кущових сортів — 0,5 м. Під час саджання гарбуза в кожну лунку кладуть 2-3 насіння, після проростання насіння в одній лунці залишають тільки один найсильніший паросток.
Збирання врожаю
Прибирають гарбузу в суху погоду, у вересні, коли починає всихати плодоніжка та тверднути кора. Плоди з плетею зрізають секатором із плодоніжкою, без неї гарбузини не придатні до тривалого зберігання. Після прибирання потрібно з тиждень інше потримати їх у теплі, щоб зайва волога випарувалася, м'якоть запасла більше цукрів.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | SeedEra |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 20 г |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Гарбуз |
Сорт/Гібрид | Сорт |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Середньостигла |
Маса плоду | 8000 г |
Колір плоду | Помаранчевий |
- Ціна: 30 ₴